Verzendinformatie

Bij murobike.nl heb je de mogelijkheid om je bestelling te laten bezorgen. Nadat je je bestelling hebt samengesteld vul je het afleveradres in Nederland. Je bestelling wordt dan zo snel mogelijk aan de bezorgservice aangeboden. Bijna alle artikelen worden binnen 1 werkdag verstuurd. Houd rekening ermee dat de snelheid van de levering van meerdere factoren afhangt. Wegens levering uit diverse distributiecentra, kan het voorkomen dat jouw samengestelde bestelling in meerdere malen wordt bezorgd.

Als richtlijn kan je aanhouden: bestellingen waarbij de betaaltransactie vóór 15:00 uur is geslaagd, worden bij aanwezige voorraad dezelfde dag verstuurd. Let wel, dit is een richtlijn en geen garantie. Je ontvangt per e-mail een bericht wanneer je bestelling gereed is om verstuurd te worden.

Afhankelijk van de vervoerder worden pakketten van maandag t/m zaterdag geleverd. Uitzondering zijn speciale (feest)dagen.
Bestel je vrijdagavond of in het weekend? Houd er dan rekening mee dat wij je bestelling op maandag verwerken en dinsdag kunnen uitleveren.

Wanneer mag iets retour?

Wij accepteren retourzendingen conform de wet ‘Kopen of afstand’. Dit betekent dat na de zichttermijn van 14 dagen de koop definitief is gesloten. Je besluit dus pas om definitief te kopen als je voor 100% tevreden bent. Als je gedurende de zichttermijn van 14 dagen om welke reden dan ook het artikel toch niet wilt nemen, dan is het mogelijk om volgens de onderstaande instructies en voorwaarden het artikel aan ons te retourneren.
NB. Genoemde zichttermijn is geen gebruikstermijn.

Voorwaarden voor retourneren

Voor geleverde producten geldt: slechts ongebruikte goederen, compleet in originele staat en voor zoverre mogelijk onbeschadigde verpakking, aan ons geretourneerd, zullen in aanmerking komen voor volledige restitutie.
Accu’s, sale artikelen, en speciaal voor jou bestelde producten zijn uitgesloten van retourrecht.

De verantwoordelijkheid en de kosten van het retour zenden komen voor jouw rekening, tenzij (in geval van gebreken) anders overeengekomen. Ongefrankeerde stukken worden evenals goederen zonder afzender door ons geweigerd.

Kan ik mijn bestelling aan de chauffeur geven of omruilen?

Nee, dit is helaas niet mogelijk.

Hoelang duurt de verwerking van mijn retourzending?

Dit duurt vaak enkele werkdagen. Wanneer je een product retour stuurt wordt je geld (aankoopbedrag) zo snel mogelijk teruggestort of ontvang je een nieuw product, afhankelijk van de afspraak die je met ons maakt. Om je retour zo snel mogelijk te verwerken is het noodzakelijk dat je de retour procedure volgt.

”De ondernemer vergoedt alle betalingen van de consument, inclusief eventuele leveringskosten door de ondernemer in rekening gebracht voor het geretourneerde product, onverwijld doch binnen 14 dagen volgend op de dag waarop de consument hem de herroeping meldt. Tenzij de ondernemer aanbiedt het product zelf af te halen, mag hij wachten met terugbetalen tot hij het product heeft ontvangen of tot de consument aantoont dat hij het product heeft teruggezonden, naar gelang welk tijdstip eerder valt. De ondernemer gebruikt voor terugbetaling hetzelfde betaalmiddel dat de consument heeft gebruikt, tenzij de consument instemt met een andere methode. De terugbetaling is kosteloos voor de consument.”

Retourprocedure en adres

Voorzie het artikel van de factuur-pakbon of kopie bestelling mail en zorg dat het artikel volledig (incl. alle bijgeleverde accessoires, e.d.) en in ongebruikte en onbeschadigde staat naar ons wordt toegezonden.
Wij verzoeken je om je gegevens stevig aan het pakket of de fiets te bevestigen. Zonder complete gegevens kan je retour niet verwerkt worden! Vermeld ook je IBAN (bank)rekeningnummer. Het aankoopbedrag zal per omgaande teruggestort worden op je rekening.

Retourzendingen van fietsaccessoires kunnen verstuurd worden naar:

murobike.nl
[adres]
[plaats]

Fietsen retourneren

Bij een fiets ligt de retourprocedure iets gecompliceerder. Mail of bel in dit geval met murobike.nl om e.e.a. in goede banen te leiden. Het retourneren naar deventerfiets.nl van een fiets, die direct door de fabrikant is geleverd, is niet mogelijk. Deze retourneer je naar de fabrikant nadat je een bericht per e-mail van ons hebt ontvangen met instructies over de retourprocedure en de contactgegevens van de fabrikant.

Annuleringen van bestellingen

Wij streven er naar je bestelling direct te verwerken. Indien aankopen geannuleerd worden vóór verzending, dan worden eventueel gemaakte kosten aan je doorberekend, zoals o.a. reserveringskosten, speciale bestellingen, etc.
Indien aankopen geannuleerd worden tijdens de verzendprocedure kunnen wij deze uitsluitend als retour behandelen. Je dient er rekening mee te houden dat een groot deel van de bestellingen geheel automatisch wordt verwerkt. Dit betekend dat je goedgekeurde bestelling (na ontvangst betaling) veelal binnen enkele minuten al in het distributieproces zit. Deze bestelling kan dan niet meer worden tegengehouden. Je kan deze volgens de normale procedure retour sturen.